Održan Program LIFE info webinar, 14. 7. 2021.

 

 

Četrnaestog srpnja u prostorijama MINGOR-a i putem Zoom-a održan je Program LIFE info webinar s ciljem pružanja osnovnih informacija o Programu LIFE za novo programsko razdoblje 2021.-2027. te predstavljanja novosti LIFE natječaja 2021.

Webinar je uvodnom riječju otvorio ministar dr. sc. Tomislav Ćorić naglasivši sve veću važnost ekoloških politika u svijetu klimatskih promjena te uključenost i prepoznatost naših sudionika u Programu LIFE.

CINEA-in direktor odjela za LIFE program Angelo Salsi pohvalio je Hrvatsku koja je dan nakon otvaranja novog natječaja lansirala info dan, čak i prije središnjeg EU info dana. Naglasio je da je Program LIFE najbolji primjer onoga što Green Deal može biti te njegovu ključnu ulogu u popularizaciji ekološkog narativa.

Načelnica Sektora za zaštitu okoliša FZOEU Aleksandra Čilić govorila je o partnerstvu Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost i Programa LIFE iskazavši zadovoljstvo okupljanjem širokog kruga dionika kroz LIFE.

Voditelj predstavništva Europske komisije u Hrvatskoj Ognian Zlatev govorio je o rastu i razvoju ambicioznog Programa LIFE od 1992. do danas te o realnom ekološkom učinku koji se postiže programom.

Glavni dio Webinara bio je posvećen izlaganjima Angela Salsija i Nikoline Petković Gregorić o strukturi i novitetima LIFE programa u novom programskom razdoblju 2021.-2027., potprogramima i vrstama financiranih projekata. Prezentiran je novi integrirani portal za prijavu projekata na LIFE, Funding & Tenders Portal. Uz to su izneseni datumi prijave za vrste projekata u ovogodišnjem LIFE natječaju i pruženi odgovori na pitanja publike.

Snimka Webinara dostupna je OVDJE.