Predstavljeni projekti upravljanja i informiranja na LIFE info danu

Predstavljeni projekti upravljanja i informiranja na LIFE info danu

U Zagrebu je održan LIFE tematski info dan posvećen projektima koji se financiraju u okviru Programa LIFE prioritetnih područja upravljanje i informiranje na području okoliša i klime.

Info dan organiziran je u okviru projekta LIFE – jačanje kapaciteta za nacionalnu kontakt točku koji se provodi u Ministarstvu zaštite okoliša i energetike, a okupio je preko 70 sudionika iz privatnog i javnog sektora te nevladinih udruga.

Projekti koji se financiraju iz Programa LIFE, prioritetnih područja upravljanje i informiranje usmjereni su na informiranje i podizanje svijesti o pitanjima očuvanja okoliša i klime uključujući potporu javnosti i dionika za razvoj i provedbu klimatskih i okolišnih politika Unije kao i razvoj informacijskih sustava i alata za njihovo provođenje.

U uvodnom dijelu predstavljene su informacije o Programu LIFE, dok je nastavak programa bio posvećen tematskim prioritetima i prioritetnim politikama po pojedinim područjima te predstavljanju projekata. Na info danu sudjelovali su predstavnici projekata koji se provode ili su se provodili u Hrvatskoj te su predstavili ciljeve i aktivnosti kojima se žele ostvariti projektni rezultati.

Predstavljeni su projekti: LIFE Against Bird Crime – Delivering the EU Biodiversity Strategy: Awareness and Capacity Building Against Bird Crime in Priority Flyway Countries na kojem je udruga BIOM partner na projektu, WWF Adria partner je na projektu LIFE EUROLARGECARNIVORES – Improving human coexistence with large carnivores in Europe through communication and transboundary cooperation, a udruga Zelena akcija sudjeluje kao partner na projektu LIFE AskREACH – Enabling REACH Consumer Information Rights on Chemicals in Articles by IT-Tools. Navedeni projekti su u provedbi pa je info dan bio prilika za prezentaciju ciljeva i planiranih aktivnosti. Projekt LIFE Clim’Foot – Climate Governance: Implementing Public Policies to Calculate and Reduce Organisations’ Carbon Footprint završio je u kolovozu ove godine te je predstavnik Energetskog instituta Hrvoje Požar, partner na projektu, predstavio rezultate i buduće aktivnosti koje se nastavljaju nakon završetka projekta.

Dnevni red s održanog info dana nalazi se ovdje.

Održane prezentacije mogu se preuzeti na poveznici.