LIFE Info Webinar, 3.6.2020., 10-12 h

Ministarstvo zaštite okoliša i energetike, kao Nacionalna kontakt točka za Program LIFE Europske unije, u suradnji s Izvršnom agencijom za malo i srednje poduzetništvo – EASME te Monitoring tijelom za LIFE projekte i pružanje informacija o LIFE programu – NEEMO, organizira:

LIFE Info Webinar (link)

3. lipnja 2020. godine, od 10 do 12 sati 

Cilj LIFE Info Webinara je predstaviti novitete ovogodišnjeg LIFE natječaja 2020.

Pozivamo sve zainteresirane  da se registriraju za sudjelovanje na LIFE Info Webinaru putem linka:
https://register.gotowebinar.com/register/8079866057352125707
(U slučaju eventualnih poteškoća pri registraciji, molimo da se obratite na sljedeću mail adresu: LIFEinfoday@gopacom.eu, na engleskom jeziku)

Europska komisija je 1. travnja 2020. objavila LIFE natječaj za projektne prijedloge za 2020. godinu.  Na navedenim linkovima mogu se pronaći svi potrebni dokumenti i rokovi prijava projektnih prijedloga.

https://ec.europa.eu/easme/en/news/make-your-green-idea-reality-apply-now-life-funding
https://lifeprogramhrvatska.hr/hr/otvoren-life-natjecaj-za-2020/

Program LIFE je financijski instrument Europske unije namijenjen financiranju aktivnosti na području zaštite okoliša, prirode i klime.

Cilj LIFE programa je doprinijeti uspješnoj implementaciji i razvoju EU politika i zakonodavstva iz područja okoliša, prirode i klime.

Programom LIFE Europska unija želi doprinijeti zaštiti i poboljšanju kvalitete okoliša i smanjiti utjecaj klimatskih promjena financiranjem inovativnih projekata koji doprinose prelasku na niskougljično i kružno gospodarstvo, učinkovito korištenje resursa te zaustavljanju i smanjenju gubitka bioraznolikosti  i očuvanju ekosustava.

Nacrt dnevnog reda LIFE Info Webinara nalazi se na nižem linku:
http://lifeprogramhrvatska.hr/wp-content/uploads/2020/05/Agenda-LIFE-Info-webinar-03062020.pdf

Za sva pitanja možete se obratiti na e-mail adresu: life@mzoe.hr.