LIFE na radionici o klimatskim promjenama

U Zagrebu, 6. travnja 2017., održana je radionica o utjecaju klimatskih promjena i o mjerama prilagodbe klimatskim promjenama u organizaciji Ministarstva zaštite okoliša i energetike u sklopu kojeg se provodi Projekta: „Jačanje kapaciteta Ministarstva zaštite okoliša i energetike za prilagodbu klimatskim promjenama te priprema Nacrta Strategije prilagodbe klimatskim promjenama – STRATEGIJA PRILAGODBE KLIMATSKIM PROMJENAMA”.

Program radionice uključio je predavanja, raspravu i rad na temu utjecaja, ranjivosti i moguće prilagodbe klimatskim promjenama kako općenito za područje Republike Hrvatske, tako i ciljano kroz nekoliko sektora ključnih za geografsko područje održavanja radionice.

Savjetnica za klimatske aktivnosti u sklopu Projekta LIFE – Jačanje kapaciteta za NCP, gđa Tonka Žaper, održala je prezentaciju o mogućnostima sufinanciranja projekata iz područja prilagodbe na klimatske promjene  kroz LIFE programa. Sudionici su upoznati s Programom LIFE, kolika je stopa sufinanciranja, tko i na koji način može prijaviti projekt te koji projekti se sufinanciraju, a fokus izlaganja je bio na potprogramu za klimatske aktivnosti.

Sudjelovanje na radionicama poput ovih, na kojima su stručnjaci iz područja zaštite okoliša i klimatskih promjena, je dobra prilika za proširiti informacije o LIFE programu i projektima koje LIFE sufinancira već 25 godina.

Program radionice.