LIFE na Sajmu ideja 2016.

U prostorijama Fakultet kemijskog inženjerstva i tehnologije Sveučilišta u Zagrebu održan je četvrti Sajam ideja – Sinergija hrvatske industrije i znanosti. Sajam je organiziran u suradnji Fakulteta kemijskog inženjerstva i tehnologije (FKIT) i Hrvatske gospodarske komore pod pokroviteljstvom Grada Zagreba, Sveučilišta u Zagrebu i Hrvatskog inženjerskog saveza.
Sajam ideja zamišljen je kao burza ideja i cilj mu je popularizirati rad akademske i znanstvene zajednice te potaknuti suradnju s gospodarstvom.
Ovogodišnja tema Sajma bila je Gospodarenje industrijskim otpadom i energijom, a namjera organizatora je povezati znanost i gospodarstvo kroz upoznavanje industrije sa suvremenim istraživanjima na Fakultetu, rješavanje problema u industriji kroz suradnju i projekte te prijavljivanje zajedničkih projekata financiranih iz EU fondova.
Sajam ideja, kao spoj znanstvenih istraživanja i primjene u gospodarstvu, idealno je mjesto za predstavljanje LIFE programa i mogućnosti sufinanciranja projekata. LIFE upravo i potiče veću sinergiju industrije i znanosti te razvoj i provedbu inovativnih odgovora na izazove povezane s okolišem i klimatskim promjenama.
Ispred Ministarstva zaštite okoliša i energetike, Jelena Čačulović, okupljenima je održala prezentaciju „Poveznica znanstvenog i privatnog sektora u razvoju i provedbi inovativnih rješenja u području okoliša i klime – PROGRAM LIFE“ te na taj način, nadamo se, potaknula prijavu projekta na LIFE program