Održana radionica „Umrežavanje i razmjena iskustva LIFE nacionalnih kontakt točaka“

Održana radionica  „Umrežavanje i razmjena iskustva LIFE nacionalnih kontakt točaka“

U Zagrebu, 8. i 9. prosinca, održana je radionica „Umrežavanje i razmjena iskustva LIFE nacionalnih kontakt točaka“. Dvodnevna radionica organizirana je kao dio Projekta LIFE – Jačanje kapaciteta za nacionalnu kontakt točku, a cilj radionice bio je razmjena znanja i iskustava u savjetovanju potencijalnih prijavitelja na Program LIFE.

Na radionici su sudjelovali predstavnici NCP-a iz desetak zemalja članica Europske unije.

Tijekom dvodnevne radionice sudionici su razmijenili informacije o multinacionalnim LIFE projektima, integriranim LIFE projektima, različitim načinima savjetovanja prijavitelja i mogućnosti povezivanja partnera iz različitih država. Predstavnici Italije, Austrije, Finske i UK, kao zemlje koji dugi niz godina uspješno provode Program LIFE, podijelili su sa sudionicima svoja iskustva i metode rada.

Program LIFE u svim projektima potiče suradnju partnera iz različitih država pa tako i na projektima jačanja kapaciteta, a ova i slične radionice unaprjeđuju suradnju između država članica u provedbi LIFE programa.

Stjecanje novih znanja i iskustva s radionice doprinijet će uspješnijem savjetovanju potencijalnih prijavitelja te boljoj organizaciji edukacija od strane nacionalne kontakt točke što će u konačnici rezultirati kvalitetnijim prijavama i većom apsorpcijom EU sredstava.