Obilježavanje 30. godišnjice Programa LIFE

Obilježavanje 30. godišnjice Programa LIFE

Prigodnim programom i izložbom fotografija LIFE projekata u Hrvatskoj u Izložbenom paviljonu Botaničkog vrta u Zagrebu 10. lipnja 2022. obilježena je 30. godišnjica Programa LIFE.

Događanje je organiziralo Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja kao Nacionalna kontakt točka za Program LIFE u Hrvatskoj.

Vremenske (ne)prilike nisu omele dolazak na slavlje osamdesetak uzvanika iz javnih tijela, nevladinih organizacija te poslovnog sektora koji su uspješno surađivali i dalje surađuju s LIFE-om.

Događanje je otvoreno serijom uvodnih govora o rezultatima i uspjehu Programa LIFE u Hrvatskoj, uz osvrt na brojne izazove koji tek slijede imajući u vidu trenutačne klimatske i okolišne prijetnje. U program proslave video prijenosom se uključio CINEA-in direktor odjela za Program LIFE, g. Angelo Salsi, neizostavan član velike LIFE obitelji koji već godinama inspirira nove generacije LIFE suradnika i korisnika, a kojem je LIFE NCP tim zahvalio na ogromnom doprinosu Programu i poželio sretno umirovljenje.

Veličinu i važnost Programa LIFE svojim je obraćanjem istaknuo i Ministar gospodarstva i održivog razvoja, dr. sc. Davor Filipović.

Nakon kraćeg predaha uz druženje uzvanika, održao se niz kratkih i dinamičnih predstavljanja 17 LIFE projekata provođenih u Hrvatskoj.

Na kraju programa održana je nagradna igra na kojoj je 20 sretnih dobitnika osvojilo izložene fotografije s LIFE projekata provođenih u Hrvatskoj.