Održan INFO dan – LIFE otvaranje natječaja 2017.

U Zagrebu, 09. svibnja 2017. održan je INFO dan o otvaranju ovogodišnjeg natječaja za LIFE program Europske unijena kojem je sudjelovalo oko 120 sudionika iz privatnog sektora, nevladinih organizacija te državnih institucija.

Cilj INFO dana bio je predstaviti novosti ovogodišnjeg natječaja, a sudionici su informacije imali prilike čuti i od predstavnika Izvršne agencije za srednje i malo poduzetništvo (EASME) te monitoring tijela NEEMO.

Gospodin Michel Quicheron iz Izvršne agencije za srednje i malo poduzetništvo održao je prezentaciju s naglaskom na „Close to Market“ projekte koji pronalaze uspješna rješenja na okolišna i klimatska pitanja, a ujedno doprinose razvoju kružnog gospodarstva. Predstavnica monitoring tijela NEEMO, gospođa Ivona Malbašić, sudionike je upoznala s novostima ovogodišnjeg natječaja te prezentirala iskustva monitora – greške koje se događaju u provedbi projekata.

Osim spomenutih govornika i prezentacija LIFE tima Hrvatska, sudionicima su svoja iskustva prijave i provedbe projekata prezentirali i predstavnici hrvatskih projekata: LIFE FUTRURE, LIFE.SU.SA.FRUIT, LIFE DINALP BEAR te LIFE Clim’Foot. Sudionici su čuli konkretne informacije o samoj prijavi i provedbi projekta te savjete na što obratiti pažnju.

Kako bi se povećao broj uspješnih prijava na LIFE program, Ministarstvo zaštite okoliša i energetike tijekom svibnja održava radionice u 8 gradova o čemu više možete saznati u rubrici Novosti i Događanja.

Prezentacije s održanog info dana.

Dnevni red.