Predstavljen LIFE program na LEAP Summitu u Zagrebu

Predstavljen LIFE program na LEAP Summitu u Zagrebu

LEAP Summit je međunarodna neprofitna konferencija za mlade koja se održava svake godine u Zagrebu i organizira ju neprofitna udruga Hrvatski ured za kreativnost i inovacije. Ove godine LEAP Summit se održao od 11. do 13. svibnja 2017. i okupio je studente, mlade poduzetnike, mlade profesionalce, startup-ove i ostale sudionike iz 50 zemalja svijeta. Predavanja su se održala na paralelnim stageovima, a jedan od njih je bio i Green Stage na kojem su prezentirane teme vezane uz održivi razvoj, zelene tehnologije i zaštita okoliša.

Upravo je Green Stage bio idealna prilika za predstaviti LIFE program i mogućnosti koje nudi poduzetnicima. Prezentacija o Programu LIFE je bila usmjerena na jedan od fokusa Europske unije – kružno gospodarstvo. Izlaganje se sastojalo iz tri dijela, prvi dio je bio o razlici između kružnog i linearnog gospodarstva te razlozima zašto i kako bi trebali preći na novi ekonomski kružni model.

Drugi dio prezentacije je bio o programu LIFE i kako je upravo on idealan alat za potrebnu transformacija u novi model. Kroz kratki video su prezentirani uspješni LIFE projekti u različitim tematskim prioritetima, ali s jednom zajedničkom točkom-kružno gospodarstvo.

Zadnji dio prezentacije je bio o Programu LIFE u Hrvatskoj, te projektu Jačanja kapaciteta pri Ministarstvu zaštite okoliša i energetike.

Mladi ljudi su prepuni inovativnih ideja koje Program LIFE traži te se nadamo da će na idućem LIFE natječaju jedna od projektnih prijava doći upravo od strane mladih znanstvenika i poduzetnika iz Hrvatske.