Održan LIFE info dan – otvaranje natječaja 2018. i Sajam LIFE projekata

Ovogodišnji LIFE info dan – otvaranje natječaja održan je 7. svibnja 2018. u Zagrebu na kojem je sudjelovalo preko 90 sudionika. Natječaj za prijavu projekata na Program LIFE otvoren je 18. travnja te su sudionici imali priliku čuti novosti ovogodišnjeg natječaja od Rosemarie Hingsamer iz Izvršne agencije za srednje i malo poduzetništvo (EASME). Od ove godine projekti koji se prijavljuju na potprogram Okoliš podnose prijavu u dvije faze, dok se projektni prijedlozi za potprogram Klimatske aktivnosti predaju u punom projektnom prijedlogu kao i na dosadašnjim natječajima. Rok za dostavu koncepata projektnih prijedloga za „Okoliš i učinkovito korištenje resursa“ je 12. lipnja, dok je 14. lipnja rok za dostavu koncepata za „Prirodu i bioraznolikost“ i „Upravljanje i informiranje na području okoliša“.

Predstavnica monitoring tijela NEEMO, Ivona Malbašić, prezentirala je iskustva u praćenju provedbe projekata te istaknula najčešće greške koje se događaju pri planiranju i provedbi projektnih aktivnosti.

Iskustva u prijavi na Program LIFE predstavila je Željka Rajković iz Udruge Biom. Naglasila je važnost ranog početka pisanja projektnog prijedloga i dogovaranja partnerstva te važnost suradnje s nadležnim institucijama pri pisanju ali i pri provedbi projekata.

Prezentirani su tematski prioriteti Programa LIFE i prioritetne politike, postupak prijave na ovogodišnji natječaj te iskustva iz evaluacija hrvatskih prijavitelja.

U okviru info dana održan je Sajam LIFE projekata koji se provode u Hrvatskoj. Sudionici su imali priliku saznati informacije o ciljevi i projektnim aktivnostima, rezultatima projekata, kao i o samoj pripremi projektnih prijedloga. Na sajmu su sudjelovali predstavnici 10 projekata koji se provode Hrvatskoj. Riječ je o projektima: LIFE Lynx, LIFE.SUSA.FRUIT., Old Drava, LIFE FUTURE, DRAVA LIFE, LIFE Living Streets, LIFE DINALP BEAR, LIFE Clim’Foot, LIFE EUROLARGECARNIVORES, LIFE ECOMETHYLAL.

Snimku s održanog LIFE info dana možete pogledati na našem YouTube kanalu.

Prezentacije s održanog info dana

Dnevni red