CINEA predstavila inicijativu Green Assist

CINEA predstavila inicijativu Green Assist

CINEA (Europska izvršna agencija za klimu, infrastrukturu i okoliš Europske komisije) organizirala je dva online sastanka na ovu temu – 2. i 9. ožujka 2023. – radi upoznavanja s inicijativom GREEN ASSIST. Moglo se saznati tko se sve može prijaviti na GREEN ASSIST, kako se prijaviti i kako inicijativa može pomoći vama.

GREEN ASSIST nova je savjetodavna inicijativa u okviru InvestEU-a, financirana kroz Program LIFE.

Pružat će savjetodavne usluge na zahtjev i one prilagođene nositeljima projekata koji žele napraviti zelena ulaganja u okolišne ili ne-okolišne sektore. Nudit će velik broj iskusnih stručnjaka iz cijele Europe koji će vas BESPLATNO savjetovati kako vaša ulaganja učiniti zelenijim.

 

Imate li ideju za projekt koji bi mogao pomoći okolišu? Možda ste osmislili zeleno rješenje za problem, ali se suočavate s poslovnim izazovima ili trebate smjernice kako biste svoj projekt učinili spremnim za ulaganje. GREEN ASSIST je tu da podrži vaše ideje pružajući besplatne i prilagođene savjetodavne usluge na zahtjev.

Inicijativa kojom upravlja CINEA, koordinira je Glavna uprava za okoliš (DG Environment), a provodi se u okviru InvestEU uz financiranje iz Programa LIFE, ima za cilj ojačati Europski zeleni plan i pretvoriti ideje u stvarnost.

Možete se prijaviti ako:

  • želite pomoći okolišu, ali se suočavate s tehničkim izazovima
  • želite pomoći okolišu, ali se suočavate s poslovnim izazovima
  • imate poslovni model, ali ciljate poboljšati njegov utjecaj na okoliš.

GREEN ASSIST traži projekte u području prirodnog kapitala i bioraznolikosti, prilagodbe klimatskim promjenama i prirodnih opasnosti, ublažavanja klimatskih promjena, održivog dizajna, obnove okoliša (zraka, vode i tla), ozelenjavanja sektora koji nisu povezani s okolišem te kružnog gospodarstva. Na primjer, GREEN ASSIST bi mogao pomoći projektu koji ima za cilj recikliranje odjeće, pružajući prilagođene poslovne savjete i ekspertizu.

Uz podršku GREEN ASSIST-a možete dobiti brzu savjetodavnu podršku, iskoristiti prilike za ulaganje i povezati se s pažljivo odabranim stručnjacima.

Prijavite se i saznajte više o GREEN ASSIST-u klikom na poveznice ispod:

 

Prijavi se odmah

Saznaj više

 

Niste spremni za prijavu? Pratite GREEN ASSIST LinkedIn stranicu, gdje možete pronaći novosti o nadolazećim događajima, ključne informacije o GREEN ASSIST-u i više.

Imate li pitanja? Kontakt adresa je cinea-green-assist@ec.europa.eu.