Program LIFE predstavljen na Sastanku mreže Europe Direct Hrvatska i partnera u Šibeniku, 18.-20. listopada 2023.

Program LIFE predstavljen na Sastanku mreže Europe Direct Hrvatska i partnera u Šibeniku, 18.-20. listopada 2023.

Prošli tjedan na godišnjem sastanku mreže Europe Direct Hrvatska i partnera u Šibeniku predstavili smo Program LIFE, teme kojima se bave LIFE projekti u Hrvatskoj, aktivnosti naše Nacionalne kontakt točke te mogućnosti suradnje s Europe Direct centrima na promoviranju Programa LIFE.

 

Europe Direct je informacijska mreža Europske komisije sa zadaćom pružanja informacija građanima o Europskoj uniji, odgovaranja na pitanja i promoviranja europskih integracija.

 

Sastanak je organiziran s ciljem da se 11 hrvatskih centara Europe Direct mreže upozna s aktualnim načinima na koje se EU suočava s digitalnim, socioekonomskim, geopolitičkim i ekološkim izazovima velikim dijelom financiranim iz Mehanizma za oporavak i otpornost Europske unije unutar kojeg RH raspolaže okvirnim iznosom od 6,3 milijarde eura.

 

Te informacije dalje se komuniciraju građanima na lokalnoj razini organizacijom različitih događanja, panel rasprava i radionica za građane, javnost, medije, studente, učenike i mlade kojima ih se nastoji uključiti u sam proces donošenja europskih politika.

 

Program LIFE važna je poluga za provedbu Europskog zelenog plana s kojom treba upoznavati građane i lokalne zajednice, organizacije te predstavnike lokalne i regionalne samouprave kao i lokalne i regionalne medije.