LIFE TOP CLeveR – Programi obuke i informiranja za kružnu revoluciju zasnovanu na Level(s) okviru

Broj projekta:

LIFE22-CET-TOP CLeveR/101121073

 

Trajanje projekta:

1. 10. 2023. – 30. 9. 2026.

 

Ukupna vrijednost:

1,031,320 €

 

EU sufinanciranje:

979,754 €

 

Korisnik koordinator:

Talijanski savjet za zelenu gradnju (Italija)

 

Partneri:

Hrvatski savjet za zelenu gradnju (Hrvatska), Slovenski savjet za zelenu gradnju (Slovenija), Španjolski savjet za zelenu gradnju (Španjolska), Mađarski savjet za zelenu gradnju (Mađarska), Poljski savjet za zelenu gradnju (Poljska), Svjetski savjet za zelenu gradnju Europa (Belgija)

 

Opis projekta:

Projekt ima za cilj osnažiti građevinske stručnjake i radnike s vještinama potrebnim za suočavanje s izazovima emisija ugljika i kružnog pristupa tijekom čitavog životnog ciklusa zgrade, kao i podržati provedbu Level(s) okvira od strane svih aktera vrijednosnog lanca.

Razvit će se i testirati inovativni programi te aktivnosti strukovnog obrazovanja i osposobljavanja za djelatnike bijelog i plavog ovratnika, a poduzet će se i konkretne radnje kako bi se priznala i poboljšala spremnost mladih talenata za buduću karijeru u građevinskom sektoru. Uloga žena bit će u središtu rasprave, podižući glas stručnjakinja i radnica u svrhu podizanja svijesti o jednakim mogućnostima na terenu. Zemlje obuhvaćene projektom su: Italija, Slovenija, Španjolska, Mađarska, Hrvatska i Poljska. Osim toga, bit će dizajnirana globalna platforma za iskorištavanje rezultata projekta, koja će sakupiti znanje i materijale za obuku aktera pokreta zelene gradnje diljem Europe i svijeta.

Projektni partneri izradit će poslovne planove kako bi aktivnosti projekta smjestili na stvarno tržište i preuzeli ih nakon završetka projekta.