Projekti Drava LIFE i LIFE Euroturtles obilježili 25 godina LIFE programa

Projekti Drava LIFE i LIFE Euroturtles obilježili 25 godina LIFE programa

Povodom obilježavanja 25 godina postojanja LIFE programa, Direktive o staništima i mreže Natura 2000 svi LIFE projekti diljem Europske unije predstavili su svoje djelovanje i informirali širu javnost o ciljevima i rezultatima svojih projekata.

LIFE program već 25 godina sufinancira projekte koji značajno doprinose očuvanju okoliša, zaštiti biljnih i životinjskih vrsta te sprečavanju i ublažavanju klimatskih promjena.

Projekti Drava LIFE i LIFE Euroturtles sudjelovali su u obilježavanju ove velike obljetnice te pridonijeli širenju informacija o LIFE programu. LIFE Euroturtles predstavio je projekt 26. svibnja 2017. u muzeju Apoksiomena u Malom Lošinju, dok je projekt Drava LIFE obilježila proslavu 28. svibnja 2017. u Zlatnoj Gredi u Baranji.

Predstavnica LIFE tima, gđa Dunja Jusufovski, sudjelovala je na oba događaja i održala prezentaciju o Programu LIFE. Sudionici su mogli čuti informacije o razvoju i sudjelovanju Hrvatske u Programu LIFE uz primjere LIFE projekata iz Prirode i bioraznolikosti hrvatskih korisnika, o trenutnom programskom razdoblju LIFE-a, otvorenom natječaju za 2017. godinu kao i radu HR LIFE tima u sklopu EU projekta  Jačanja kapaciteta pri Ministarstvu zaštite okoliša i energetike.