Održana treća radionica „Umrežavanje i razmjena iskustva LIFE nacionalnih kontakt točaka“

U Zagrebu, 26. veljače 2019., održana je radionica „Umrežavanje i razmjena iskustva LIFE nacionalnih kontakt točaka“. Na radionici su sudjelovali predstavnici nacionalnih kontakt točaka (NCP-a) za Program LIFE iz osam zemalja članica EU, a cilj radionice bio je razmjena iskustava u savjetovanju potencijalnih prijavitelja na LIFE. Radionica je organizirana u okviru projekta LIFE – jačanje kapaciteta za nacionalnu kontakt točku koji se provodi u Ministarstvu zaštite okoliša i energetike.

Rad nacionalnih kontakt točaka usmjeren je prema prijaviteljima i što uspješnijoj organizaciji edukacija i savjetovanja, a sve s ciljem povećanog broja odobrenih LIFE projekata. Sudjelovanje na ovakvom tipu radionica, predstavnicima NCP-a omogućuje razmjenu informacija o uspješnim aktivnostima koje se provode u drugim zemljama, kao i razmjenu iskustava u pronalaženju rješenja za poteškoće na koje prijavitelji nailaze u prijavi na Program LIFE.

Jedna od aktivnosti koju NCP provodi je pomoć pri pronalasku inozemnih partnera na projektima, a upravo umrežavanje među djelatnicima NCP-a doprinosi boljoj povezanosti pri traženju partnera na pojedinim LIFE projektima.